İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Emlak Ve Konutta Yatırım Nereye Yapılmalı?

Bu hafta Gayrimenkul Danışmanımız Yeliz Kan ile sohbet gerçekleştirdik.

Bakalım Yeliz Hanım'ın; Yatırımcılara önerileri neler...

 Kira gelirine ihtiyacınız yoksa önceliğiniz arsa ve arazi yatırımı olsun. Yaşadığınız kentin toplam nüfusu artıyorsa, bu kentin gelişme akslarını tercih edin.

Kira gelirine ihtiyacınız varsa önceliğinizin dükkan geliri olmasına özen gösterin. Dükkan yatırımı yapacaksanız metrekare bazlı fiyat çok bir anlam ifade etmez. Daha çok kira çarpanı ve lokasyona dikkat edin. Yapacağınız yatırımı brüt kaç aylık kira getirisiyle amorti edeceğiniz çok önemlidir.
Konut kiracısı ise öyle değildir. Kiracı istemese bile oturduğu konutu yıpratır, tahrip eder. Konutta kiracı çıktıktan sonra evin ciddi bir şekilde elden geçirilmesi gerekir. Sonuç olarak konutta bakım maliyetlerini ve evin boş kalma süresini unutmamak gerekiyor. 


Nakit her zaman fırsatları ayağınıza getirir. Hiçbir gayrimenkulün "ateşli" alıcısı olmayın. 
Bulunduğu bölgeye hakim,profesyonel ve güvendiğiniz bir yatırım danışmanı ile çalışmanız size her zaman kazanç sağlayacaktır.
Gayrimenkulde kısa, orta ve uzun vadede kazançlı çıkmanın yolu alırken kazanacağınız fiyattan alabilmektir. Alırken kazançlı değilseniz iyi bir yatırım yaptığınızı düşünmeyin.


Bir gayrimenkulü almadan önce satmayı düşünün. Almak kolay, satmak zor iştir. Sıkıştığınız zaman satmak ise daha zor iş.
Gayrimenkul uzun vadeli düşünmeyi gerektirir. Kısa vadeli düşünenler için uygun bir yatırım aracı değildir.

Aylık gelirinizin en fazla yüzde 40'ına taksit ödeyecek şekilde yatırım ya da alım yapın. Altına imza atacağınız borcun toplamı 3 yıllık gelirinizi geçmesin. Emlakta fırsatlar hiç bitmez. Fırsatın birini kaçırdığınız için üzülmeyin. Mutlaka çok daha iyi fırsatlar kapıdadır ve onları keşfetmenizi bekliyordur. Piyasalarda çok iyi fırsatlar var: Yeter ki değerlendirmesini bilen ve ne istediğiniz anlayan bir danışman ile çalışın.Ne aldığınız önemli ama daha da önemlisi ne kadara aldığınızdır.


Paylaş

Yatırım yapma, satın alma, satma ya da kiralama gibi konularda size yardımcı olarak doğru kararı vermenizi sağlıyoruz.



Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Mesaj Gönder
Bilgilerinizi Bırakın, Sizi Arayalım


veya

0252 417 35 00